Gluren bij de buren

Op een maandagavond  in december toeterde Toontje Huijbregts bij mij voor de deur om te laten weten dat hij was gearriveerd. Vrijdag ervoor hadden we afgesproken om de maandag erop samen met Kees Terloo naar hun vroegere duikclub Amfibie te gaan. Dat zat eigenlijk al veel langer in de pen, maar nu gingen we eindelijk. Even een kleine uitleg. Voor Toontje en Keesje (en de helaas ons veel te vroeg ontvallen John Suykerbuyk ) bij  Stella Maris lid werden, doken die mannen al vele jaren in België, en wel in Turnhout bij Amfibie. Door dat het zwembad in Turnhout lek raakte en zijn poorten moest sluiten verhuisde de duikclub noodgedwongen naar Geel. Dat was te ver voor die mannen dus zochten ze een nieuwe club dichter in de buurt. Op een vrijdagavond stapten ze met zijn drieën bij ons op de club binnen en dat klikte. Nog diezelfde avond ben ik door die mannen in verband met een hevige aanval van vermoeidheid  mijnerzijds, thuis op de Zeg afgezet.  Ze zijn nu al weer 8 jaar lid en dat tot ieders tevredenheid. Naderhand kwam ook nog Henk (ik vergeet altijd zijn achternaam) over en ook die is enkele jaren lid geweest. Henk is inmiddels toen het zwembad in Turnhout hersteld was weer terug gegaan naar zijn oude club.

Maar goed op weg naar Turnhout. Dat is toch nog wel een klein uur rijden. Onderweg verbaasde ik mijn erover, dat in elk plaatsje waar we door kwamen de mannen wel 1 of 2 cafés aanwezen waar ze langs gingen als ze na het trainen naar huis reden. Indrukwekkend, en ik ben toch wel het een en ander gewend, en dat op maandagavond, want dat was de training avond bij Amfibie. Na een uurtje kwamen we aan bij het clubhuis. Het clubhuis is knus en heel gezellig en staat een 50 meter van het zwembad af. Het clubhuis word alleen gebruikt door Amfibie. Achter de ruime toog stond al een oude  bekende  van mij, en voor ik iets kon bestellen werd al een jonge Bols ingeschonken. Mijn reputatie, dat ik af en toe wel een borreltje dronk was mij vooruit gesneld, gelukkig inclusief mijn merk. Bedankt Henk en John. Ik ben nog even gekeken naar het zwembad. Eerlijk gezegd niet zo mooi als de Stok. Maar het voldoet. Na de training druppelde de leden binnen en werd het erg gezellig.

Allen vonden ze het erg leuk om Toontje en Keesje weer te zien, en veel oude herinneringen werden opgehaald. Laten we zeggen er word daar aanzienlijk meer gedronken dan bij Stella Maris en ook veel meer gegeten. De ene schaal hapjes na de andere werd rond gegeven. Allemaal  even lekker. Betalen doen ze daar via een systeem van kaartjes die ze rond laten gaan en wat ik nog steeds niet begrijp, maar het werkt wel zo, dat iedereen bijna evenveel moet afrekenen als de avond om is. Na een leuke en gezellige avond reden we weer huiswaarts en werden we veilig afgezet door onze broodnuchtere chauffeur. Toontje natuurlijk.

Bedankt Toontje en bedankt Amfibie voor het gastvrije onthaal.

Bijgevoegd nog enkele foto’s van het clubhuis.

Ben Veraart.