Scubadoe

scuba

Instructie Scubadoe:

Begeleiding Scubadoe:

Duiken voor de jeugd:

Heb jij ook altijd last van je ogen omdat je het liefst meer onder als boven water bent. Je hebt al je gewone zwemdiploma’s, maar je wilt eigenlijk iets anders. Alleen vind je zwemmen het leukste om te doen, dan hebben we nu de oplossing: In zwembad De Stok in Roosendaal zit namelijk de leukste en gezelligste duikclub van Nederland. Jawel, je hoort het goed, DUIKCLUB en deze duikclub heet Stella Maris, wat Zeester betekent.

Speciaal voor de jeugd heeft Stella Maris een ScubaDoe opleiding. De ScubaDoe opleiding is een snorkel- en duikopleiding voor jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar. Je begint met eerst heel goed te leren snorkelen en daarna ga je echt duiken.

Je leert onderwater adem te halen wat niet zo moeilijk is, en daarna ga je allerlei leuke dingen doen in het zwembad, onderwater. Zo leer je bijvoorbeeld andere duikers redden, onder water te zweven, verschillende manieren van te water gaan, en nog veel meer, zodat je later leuke en spannende duiken kunt maken, want na de ScubaDoe club kan je, als je 14 jaar bent, gelijk verder bij ons in de duikopleiding.

Wanneer zijn deze lessen?

De lessen zijn van september tot en met april op vrijdagavond in zwembad De Stok. De ene week heb je snorkelen, de andere week ga je duiken. De snorkellessen zijn van 20.00 tot 21.00 uur en de duiklessen zijn van 20.15 tot 21.15, met soms een kleine uitloop. Na april is het grote bad op de vrijdagavond vrij voor alle leden van Stella Maris, dus ook voor de ScubaDoe leden. Tijdens de lessen is er ook plaats voor je vader en moeder als die naar jullie willen kijken. Hebben die zin in een lekker bakje koffie of thee, kunnen ze dat gratis krijgen in onze gezellige kantine in De Stok.

Afbeeldingsresultaat voor scubadoeWat doen we nog meer:

Met regelmaat organiseren we gedurende het seizoen een “spelles” en we proberen ook één keer per seizoen een specialisatie te doen voor de ScubaDoe. Natuurlijk aangepast aan de zwembadomstandigheden. Daarnaast organiseren we in het zomerseizoen ook een aantal snorkeltochten in het buitenwater. We bekijken dan gezamenlijk wat er allemaal te zien is onder water in Nederland, deze worden tegelijkertijd met een clubduik gehouden waardoor je van dichtbij kunt zien en meemaken hoe het nu met duiken in Nederland eraan toe gaat. Vaak organiseert de evenementencommissie tegelijk ook een evenement in de vorm van wat lekkers, bijvoorbeeld pannenkoeken, taart, en er zijn nog veel meer verrassingen na zo’n duik. Bij erg goed weer spreken we weleens af om dan zelfs te gaan barbecueën. Kortom ook dan is er genoeg te doen.

Hoe word je lid van ScubaDoe:

Je kunt je aanmelden per e-mail bij de secretaris.

Uiteraard kun je ook vrijblijvend langskomen bij ons, verdere informatie kunt u vinden op contact/informatie pagina.

Afbeeldingsresultaat voor scubadoeGerelateerde afbeelding

Kom jij ook eens kijken, bij ons?

Brevetseisen 1*-junior (vanaf 12 jaar)

eisen jeugdopleiding (vanaf 8 jaar)

Extra info ScubaDoe